Konuşmacı

Mehmet Bilir

1977 yılında Balıkesir’de doğdu. 1994 yılında Manisa-Beydere Ziraat Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Akabinde 1995 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda göreve başladı.

1998 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu, 2002 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini, 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ikinci yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Ziraatçılar Birliği, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği, Tarım Yazarları Gazetecileri ve Yayımcıları Derneği  gibi çeşitli mesleki sivil toplum kuruluşlarının kuruluş ve yönetimlerinde yer aldı. Bazı mesleki dergilerde Yazı/Yayın Kurulu Üyelikleri, editörlük görevlerini yerine getirdi, yazılar yazdı. Bakanlık bünyesinde kurulan Dijital Tarım Kütüphanesi Projesi’nin koordinasyonunu yürüttü.

Halen Türk Tarım Orman Dergisi’nde köşe yazıları yazmakta, Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi’nin Danışma Kurulu’nda yer almakta, çeşitli akademik dergilere ve çalışmalara katkı sunmaya devam etmekte, Bakanlık Merkez Kütüphaneleri Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda yazılımcı ve Osmanlıca eğitmenidir. Biri Osmanlıca’dan çeviri ve sadeleştirme olmak üzere yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.